Какъв е най-добрият подход към здравните грижи за децата?

Чести детски заболявания и тяхното лечение

Важно е да се подчертае, че децата не са просто малки възрастни и не трябва да се третират като такива. Здравните грижи за децата и специалността на педиатрията се занимават с осигуряване на оптимални и подходящи грижи за всички деца. Специалността на педиатрията е разширила своята роля, като включва не само малки деца и юноши, но и млади възрастни, тъй като голяма част от нашите 18- до 21-годишни продължават да бъдат зависими от своите родители до 20-те си години.

Уверете се, че имунизациите са актуални

Имунизацията предпазва вашето дете и вашата общност от болести като морбили и дифтерия, които са потенциално сериозни и дори опасни за живота. Вашето дете може да бъде имунизирано от вашия личен лекар или в здравна клиника в общност или местен съвет.

Използвайте лекарства само според необходимостта, препоръките или предписанията
Можете да използвате лекарства като парацетамол и ибупрофен без рецепта, когато детето ви има температура или лека болка. Обикновено не е необходимо да посещавате лекар, за да използвате тези лекарства. Но ако не сте сигурни, говорете с вашия фармацевт или личен лекар.

Давайте на детето си други лекарства само когато са препоръчани от фармацевт или предписани от лекар.

Винаги проверявайте инструкциите за дозиране на етикетите на лекарствата, за да сте сигурни, че давате на детето правилната доза за неговото тегло или възраст.

Можете да прочетете повече за лекарствата за деца.

Поддържайте въздуха на детето си чист

Димът втора и трета ръка може да причини сериозни рискове за здравето на децата. Най-добрият начин да защитите детето си е да се откажете от пушенето. Ако някой в ​​къщата ви пуши, уверете се, че винаги пуши навън. И никога не пушете в кола, която превозва деца.

Също така избягвайте да използвате химически домакински спрейове, като репеленти или почистващи препарати, когато детето ви е в стаята.

Хигиена

Ежедневната лична хигиена е важна за децата и всеки, който се грижи за децата. Това е един от най-ефективните начини, по които трябва да предпазим себе си – и другите – от болести.

Плъзнете, помия, шамар, търсете и плъзнете
Пазете детето си на слънце и предотвратявайте слънчевите изгаряния, като:

  • подхлъзване на защитно облекло
    наклонен върху SPF 30 или по-висок, широкоспектърен, водоустойчив слънцезащитен крем
    пляскане по широкопола шапка
    търси сянка
    плъзгане на слънчеви очила с обвивка.

Четкайте два пъти на ден

Доброто здраве на зъбите е жизненоважно за общото здраве на вашето дете. Също така е от ключово значение да се избегне кариес.

Мийте зъбите на детето си два пъти на ден – сутрин и вечер. Просто използвайте вода върху четката за зъби, докато детето ви навърши 18 месеца (освен ако зъболекар не ви каже друго). На 18 месеца можете да започнете да използвате количество грахово количество нискофлуоридна паста за зъби.

Ефекти върху децата

Болестта и хоспитализацията лишават децата от възможности за игра с други деца. Други деца могат дори да отхвърлят или подиграват болно дете поради физически различия и ограничения. Децата могат да станат самосъзнателни, ако болестта промени тялото им, особено когато промените настъпят по време на детството или юношеството, а не от раждането.

Децата в училищна възраст могат да бъдат най-засегнати от невъзможността да посещават училище и да формират отношения с връстници.

Юношите могат да се борят с неспособността си да бъдат независими, ако имат нужда от родители и други, които да им помогнат с много от ежедневните им нужди. Юношите също са особено трудни да бъдат възприемани като различни от своите връстници.

Родителите и членовете на семейството могат да защитят детето или юношата, обезсърчавайки независимостта.

Хоспитализацията е плашещо събитие за деца дори при най-добрите обстоятелства. Всичко за престоя в болницата, включително рутинните процедури за прием, трябва да бъде обяснено на родителите и децата, за да знаят какво да очакват по време на престоя си. В идеалния случай децата ще бъдат в детска болница или друга болница, която се фокусира върху децата. В повечето болници родителите се насърчават да останат с децата си, дори по време на процедури, които могат да бъдат болезнени или плашещи. Въпреки присъствието на родителите си, децата могат да станат прилепнали или зависими (регресират), докато са в болница.