Какви са някои потенциални поведенчески проблеми, които децата могат да имат?

В допълнение към физическото благосъстояние на детето има и опасения относно поведението и емоционалното здраве на детето. Основните предизвикателства включват разстройства от аутистичния спектър, включително синдром на Аспергер, разстройства на обучението, ADHD (хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието) и разстройства на тревожност и депресия.

Децата също могат да бъдат измъчвани от кошмари, трудности със съня и ирационални страхове. Много деца имат проблеми да изразят гнева си по подходящ начин. Основна област на изследване е ефектът върху децата от гледане на насилие по телевизията и игра на насилствени видео игри.

С напредването на възрастта и независимостта на децата шансовете им за развитие на хранителни разстройства като анорексия и булимия се увеличават, особено сред момичетата, които се притесняват от наднормено тегло. Появява се призракът на злоупотребата с наркотици и вещества. Увеличението на преяждането и хроничната злоупотреба с марихуана са много обезпокоителни. Пушенето и вейпинга често започват в отговор на натиска от страна на връстниците. Татуировките и пиърсингът на тялото са често срещани дискусионни въпроси между родителите.

Какви са фактите за децата и психичните заболявания?

Сега самоубийството е втората причина за смърт през тийнейджърските години. (Автомобилните инциденти и убийствата са първата и третата причина съответно за смъртта на тийнейджърите.) Голямата депресия и биполярната болест може да са в основата на опитите за самоубийство и самоубийството.

Някога се е смятало, че децата не са обект на тези психични заболявания, тъй като децата все още не са развили способността да се чувстват безнадеждни и безпомощни за бъдещето. Това очевидно е невярно. Понастоящем е широко признато, че децата са податливи не само на тежка депресия и биполярно заболяване, но и на тревожни разстройства, фобии и посттравматично стресово разстройство.

Последните проучвания подчертават острите и дългосрочни ефекти от тормоза върху деца, като отбелязват по-високи нива на депресивни симптоми и самоубийства при деца, които са били тормозени. Лечението трябва да е подходящо за употреба в педиатричната възрастова група.

Какво е значението на семейното здраве за децата?

Семейното здраве разглежда здравето и благосъстоянието на децата в контекста на тяхното семейно звено. Здравето на семейството като цяло играе важна роля за определяне на здравето на всяко дете в това семейство. Това се отнася не само за физическото здраве на децата, но и за тяхното емоционално здраве.

Нашето общество изповядва идеала всяко дете да расте в домакинство под грижите на двойка любящи възрастни, които притежават подходящи родителски умения. Реалността днес е, че разводът, самотното родителство и доведеното родителство са често срещани. Осиновяването и приемното отглеждане също не са необичайни. Исторически традиционното биологично домакинство на майка / баща не е единственият тип домакинство, в което децата растат днес.

Осигуряването на адекватни грижи и надзор за деца – и предотвратяването на малтретиране и пренебрегване на деца – трябва да бъдат открито разгледани. Една от най-трагичните ситуации е физическото нараняване, емоционално увреждане или дори смърт, която настъпва, защото болногледачът е разклатил, изгорил, ударил или нападнал сексуално дете.

Какво е общностното здраве за децата?

Здравето в общността надхвърля семейството и общността, тъй като е важно за здравето и благосъстоянието на децата. Децата се нуждаят от здравословна и безопасна среда, в която да растат.

Има голяма разлика между това да живеете във ферма, в малък град, в предградията или във вътрешен град. Квартал, измъчван от престъпност, е нездравословна общност, в която се отглеждат деца. Да не говорим за необходимостта децата да растат в здравословна среда, която осигурява чист въздух за дишане и чиста вода за пиене.

Други връзки в общността, които могат да повлияят на здравето на децата, включват училища, спортни програми и учебни ресурси (като библиотеки). За да разширим фразата „Селото отглежда дете, за да отгледаме дете“, може да се каже, че „Общността отнема да отгледа здраво дете“.