7 добри навика, които да възпитате у децата си

Настройте децата си за успех, като го направите.

Ранното развитие на здравословни навици може да бъде от полза за децата до края на живота им и може да бъде подпомагано от родителите.

Постоянният недостиг на детски здравни услуги оказва влияние върху ранното физическо или психическо здраве на децата и дългосрочните резултати при възрастни. Разглеждането на широк спектър от поведенчески проблеми и здравни показатели, които засягат благополучието и качеството на живот на децата, е ключът към подобряване на здравето на бебето и детето. Добре разработените програми за детско здраве и интервенционното покритие могат да подобрят, управляват и намалят смъртните случаи сред децата.

Като начало за вас и вашето семейство опитайте тези седем предложения.

1. Бъдете оптимисти

Според д-р Лийк, насърчаването на децата ви да възприемат оптимистичен възглед за живота може значително да подобри тяхното благосъстояние и устойчивост. „Празнувайте триумфите и кажете на младите какво могат, а не какво не могат.“

2. Ограничете времето си пред екрана.

Децата и тийнейджърите са изложени на цифрови медии по всяко време на деня, включително компютри, смартфони и телевизия, докато растат, потопени в дигиталния свят. Родителите могат да помогнат на децата си да използват времето пред екрана по позитивен начин, който подобрява ежедневния им живот чрез моделиране на добро поведение.

Създайте своя семейна политика за използване на медиите, установете насоки и насърчавайте играта, съветва д-р Лийк. Заседналият начин на живот, предизвикан от прекомерната употреба на медии, може да замени необходимите социални връзки, упражненията и дори съня.

Можете да създадете персонализирана семейна стратегия за използване на медиите, като използвате инструменти, предоставени от Американската академия по педиатрия (AAP).

3. Четете на глас на детето си всеки ден.

Четенето на вашето бебе никога не може да бъде твърде рано. Четенето от родител-дете трябва да започне при раждането и трябва да продължи поне през детската градина, според AAP.

Д-р Лийк обяснява, че четенето на бебета и малки деца „помага за възникването на връзки в техните развиващи се мозъци“. Тези взаимоотношения насърчават езика, грамотността и социално-емоционалното развитие на малките деца.

4. Създайте жизнен колаж за вечеря.

Пълненето на чинията ви с храни с живи цветове има положително въздействие върху вашето здраве и хранене, особено когато храните са в сезон. Помислете за цветовете червено (ябълки), синьо (грозде и патладжан), лилаво (грозде и патладжан), зелено (боб), жълто (моркови и тиква) и бяло (карфиол).

5. Вземете закуска.

Вашето дете може да започне деня с добре балансирана закуска с протеини. Опитвам:

  • Яйца, препечен хляб и ябълка
  • Тост с пълнозърнесто масло и бадеми
  • гръцко кисело мляко

6. Участвайте във физическа активност

Запознайте децата си с различни физически занимания, като туризъм и плуване, и им се насладете като семейство. Тъй като всяко дете е уникално, то със сигурност ще намери нещо, което харесва.

7. Проучете етикетите на храните

Проучете информацията за хранителните стойности на етикетите на любимите пакетирани закуски на вашето дете, за да ги научите на храненето. Няколко критични елемента на марката, като количеството захар, наситени мазнини, калории и размер на порцията, могат да бъдат вашите основни точки на интерес. Една храна трябва да идентифицира своите съставки в низходящ ред по количество, ако има повече от една. Ако захарта е първият посочен елемент, захарта представлява по-голямата част от съставките в тази закуска.