Помогнете на децата ни да се чувстват добре за себе си и създайте положителни спомени за по-късно

Имаме толкова голямо влияние върху следващото поколение! Често пъти забравяме колко е въздействащо, тъй като нашите деца или внуци могат да изглеждат, че ни пренебрегват, забравят или още по-лошо – бягат от нас по един или друг начин. Понякога трябва да приемем факта, че много пъти положителни действия се случват без положително признание! Следователно ние се стремим като „възрастни“ в нашия личен свят непрекъснато да търсим начини да помогнем на младите хора да преживеят добри времена, да се чувстват възпитани и обичани и да се отдалечат от ситуациите е само малко повече начин да се развием като цялостни хора. с добро чувство за себе си. Мога да ви уверя, че стремежът към създаване на свят, който е смислен за нашите деца, най-накрая се изплати!

Искам да споделя с вас как Лорна прави това с дъщеря си Сабрина. Ето някои от това, което той ми писа:

„Вчера следобед Сабрина, шестгодишната ми дъщеря, ми помогна да приготвя китайска сусамова торта за нашия църковен клуб за момичета. Сабрина присъства на седмичните срещи на клуба и винаги се радва да ми помогне със закуски за клуба. Тези бисквитки трябва да се овалят на малки топчета и след това да се овалят в сусам. Посяването на торти е работа на Сабрина. Половината път сме през тестото. Той се търкулна наоколо. Изведнъж тя ми каза, без да вдига поглед, “Това е страхотно! Можех да прекарам качествено време с татко и сега да имам повече време с теб!”

Имаше предвид неделната вечер сама с баща си. В 17:30 в неделя вечерта отидох и заведох 9-годишния си син в клуба за момчета в църквата, където също помагах със закуски. Докато ни няма, Сабрина и баща й правят чайове почти всяка неделя вечер. Изключиха светлините, запалиха свещите, които обикновено имам в средата на масата, след това превариха вода и подредиха масата. В кухнята обикновено има някакъв вид „чаена торта“ (като къс кок). Взеха ги и след това си сервираха чай и сладкиш. Понякога се държат глупаво. например да действате много отдалечено с цветен език или просто да говорите за такива и такива.

Миналата неделя вечер не ми се наложи да остана в клуба, докато не свърши. Прибрах се точно навреме за чаеното парти. Сабрина ми даде място на масата. Той ми предложи захар и торта. Разговаряхме. Държи се глупаво. Беше наистина сладко и се радвам, че надникнах какво обикновено правят тя и съпругът ми. След като отпих няколко глътки, се промъкнах в офиса си, за да проверя имейла, за да могат да имат обичайното си специално време. ‘

Лорна, майката на Сабрина, описа необикновена дейност, която й даде възможност да изгради самочувствие и положителни спомени за бъдещето. Мога да си представя Сабрина да споделя чаено тържество с баща си години по-късно със собствените си деца!

Практика: Играйте на срещи с децата във вашия живот

Можете ли да измислите нещо специално, което бихте могли да предложите на детето в живота си? Не е нужно да сте родител или баба и дядо. Може да познавате дете на улицата, братовчед или дори син на приятел. Специалните излети или лакомства могат да направят дълъг път, за да донесат на детето удоволствие.

Спомням си, когато леля ми Роуз пристигна в къщата на братовчед ми с изненада за мен! Това е кутия с формата на сандък със съкровища и съдържа няколко парфюма и сапуни, всички предназначени за малко момиченце. Много съм щастлива и се чувствам много специална. Все още си спомням с любов да пазя съкровището си и накрая да го напълня с друго съкровище, след като изразходвах всички сапуни, лосиони и балонни бани. Да, този сандък със съкровища наистина ме кара да се чувствам специален, много е женствен и създава страхотна пътека за спомен.